top of page

Dienstverlening

LETO concepts is een private onderneming die met en voor ondernemingen uit het middel- en middelgrote bedrijfssegment innovatieprojecten uitrolt. Innovatie definieren wij als het vernieuwen van 'iets concreets'. LETO concepts biedt hierbij diensten aan voor product-, proces- en marktinnovaties.

 

Bij een productinnovatie kan het zijn dat er een nieuwe technologie wordt toegepast om eenzelfde productfunctie te realiseren.

 

Bij procesinnovatie zien we dat een nieuwe technologie (zoals de rubber en kunststof-technologie) gebruikt wordt om 'oude' producten opnieuw te realiseren. Het is dus een nieuw productieproces. De daaruit voortvloeiende producten behoeven geen innovaties te zijn; maar de wijze waarop ze gerealiseerd worden is fundamenteel anders. (vergelijk; de plastic - kunststof - emmer in plaats van de zinken emmer).

 

Bij een marktinnovatie (markt als verzameling van gebruikers), ook wel benoemd als marketinginnovatie, kan het zijn dat er een nieuwe groep van gebruikers wordt gevonden voor het bestaande product: bijvoorbeeld een exportmarkt, een demografische markt. Marktinnovatie voor een bedrijf is zo de uitbreiding van de bediende klantsegmenten.

Onze dienstverlening bij een innovatietraject is de rol van operationeel manager. Wij begeleiden het gehele proces van start tot eind en schakelen alle benodigde experts in die bij desbetreffende innovatie van toegevoegde waarde zijn.

bottom of page